Avond toekomstgericht onderwijs

Op dinsdagavond  29 januari hebben kinderen uit de groepen 8 samen met de ouders en leerkrachten ervaren en verteld op welke manier wij vormgeven aan toekomstgericht onderwijs  op de Andreashof.

Na een introductie namen de ouders samen met de kinderen deel aan een mystery hangout. Drie kinderen waren namelijk ergens op de wereld en aan ons de taak om via een videoverbinding en het stellen van de juiste vragen er achter zien te komen waar zij zo snel naar toe waren “gevlogen”.

Met groot enthousiasme werd er nagedacht, samengewerkt, topografie opgehaald en probeerden zij achter deze plaats ergens op de wereld te komen.

Hierna  lieten de kinderen onderstaande activiteiten zien en probeerden de ouders deze natuurlijk ook zelf uit.

  1. Lego Mindstorms > kun je de robot programmeren?
  2. ProBot> programmeer een , cijfer, letter, figuur door het invoeren van de juiste commando’s.
  3. BlueBot> opdracht kritisch luisteren pizzabezorger en een rekenopdracht.
  4. 3Dprinter print deze avond ontwerpen van groep 7 leerlingen.
  5. VR met gerichte opdrachten >vr app startrekenen  hoogte en lengte.
  6. Scratch

Aan het einde van deze avond kunnen wij (ouders, kinderen en leerkrachten) terugkijken op een inspirerende avond, waarin we samen hebben kunnen ervaren dat het kennismaken met en leren van al deze vaardigheden erg waardevol zijn voor de toekomst van onze kinderen.

“Wat ben ik blij dat mijn kinderen op de Andreashof deze mogelijkheden krijgen en zo voorbereid worden op de toekomst”, waren de woorden van een ouder tijdens de afsluiting van deze avond.

 

You may also like...

Reacties gesloten.